Fepime demana que es retornin a les empreses les taxes judicials pagades entre 2012 i 2015

Esteu aquí

Fepime demana que es retornin a les empreses les taxes judicials pagades entre 2012 i 2015

 
 

Helena De Felipe, presidenta de Fepime Catalunya, afirma que és el més lògic en aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional que anul.la les taxes judicials.

FEPIME, la Patronal de la Petita i la Mitjana Empresa de Catalunya creu que la sentencia del Tribunal Constitucional que anul·la la Llei de Taxes Judicials (10/2012) ha d’incloure la devolució del que han pagat per taxes judicials les empreses al llarg d’aquest quatre anys.

Les taxes, que en funció de la figura jurídica oscil·laven entre els 200 i els 10.000 €, i que ara han estat anul·lades per una sentència del TC dictada per unanimitat, no han estat una eina per millorar l’administració de justícia ni per agilitzar-la sinó una forma d’indefensió per les petites empreses que han vist obstaculitzat el seu dret a la tutela judicial.

“Ni la justícia ha anat més ràpid gràcies a les taxes, ni s’ha millorat el torn d’ofici com se’ns va dir”, ha recordat De Felipe durant la seva visita al Maresme amb motiu de la seva jornada empresarial anual.

La presidenta de FEPIME creu que “l’anul·lació resol una part del problema al restablir la situació prèvia a 2012 però ara cal retornar els diners degudament incobrats a les empreses que han tingut processos judicials entre el 2012 i 2016”.

Tanmateix, la presidenta de la patronal del petits empresaris catalans recorda que “mai es podrà compensar als empresaris que no van poder recórrer a la justícia per defensar els interessos de les seves empreses i els seus treballadors per raons econòmiques i,  per tant, les taxes tant a persones com a empreses han fet molt mal, especialment si tenim en compte que han estat vigents en el bell mig dels anys més durs de la crisi”.

De Felipe creu que ara, amb la propera constitució d’un nou govern de l’Estat és el moment de tractar amb el Ministeri de Justícia aquesta situació. En aquesta línia, la presidenta de la Patronal de la Petita i la Mitjana Empresa de Catalunya pensa traslladar la posició de FEPIME al Conseller de Justícia de la Generalitat, “donat que aquesta resolució afecta a moltes empreses, dins l’univers de  600.000 que hi ha a Catalunya, que van presentar accions judicials des de l’entrada en vigor fins l’anul·lació de les taxes. Ja que Generalitat és un dels ens que va presentar recurs contra aquesta llei, ara volem parlar amb ells sobre els efectes de l’anul·lació”, conclou.