La Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis pivoten la sessió dedicada al comerç del II Congrés de Pimes de Fepime

Esteu aquí

La Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis pivoten la sessió dedicada al comerç del II Congrés de Pimes de Fepime

 
 

El comerç lamenta que la nova regulació de la formació per a l'ocupació, que dificulta l'accés de les pimes, perjudica la professionalització del sector.  En una nova reunió del II Congrés de Pimes de Catalunya, impulsat per Fepime, a la que pertany l’ACEE, el sector del comerç ha analitzat l'estat actual de l'activitat per a les pimes. La Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis han pivotat la trobada.
Els representants de les pimes del comerç, en la trobada celebrada el 16 de juny, han subratllat que la nova normativa sobre formació per a l'ocupació perjudica especialment dos espectes clau de l'activitat del sector: l'acreditació de les competències professionals i la integració dels empresaris d'origen immigrant. Els empresaris del comerç temen que aquesta nova dificultat d'accés a la formació per part de les pimes resti competitivitat a les empreses del sector.

D'altra banda, quant a la relació amb l'Administració, els empresaris del sector reclamen un major control sobre les llicències d'activitat per evitar desajustaments entre l'activitat real i la llicència i per combatre l'intrusisme professional. Les pimes del comerç han evidenciat el mal que fa al sector la tendència, potenciada arran de la crisi, de convertir els polégons industrials en activitat terciària.
Els empresaris reunits han posat de manifest la importància del sector del comerç en l'economia de Catalunya i d'Espanya i, en particular, en la generació d'ocupació.